Historie

 

Fra sport til mode!

Badmintonsko i 70´erne, på discotekerne i 80'erne, arbejdssko i 90'erne og i dag en trendy retrosko overalt i Europa!

I mere end 40 år har kawasaki sneakers været at finde på de danske skohylder. Først som en inovativ teknisk sportssko og siden som en trendy mode og fritidssko. Historien startede tilbage i 1972, da en dansk badmintonspiller J. Hammergaard Hansen var på udkig efter en sneaker, der kunne bruges til badminton! Datidens sneakers kunne ikke klare den hårde belastning, de var udsat for under spillet, så "drømmen" var at finde en sko der både var solid og skridsikker! 

Efter en del søgen lykkedes det! På en messe i Tyskland fandt man en tjekkisk stand, der viste en spændende sneaker! Den var Simpel men med den rigtige forstærkning og en skridsikker sål, der med få justeringer kunne blive den perfekte badminton sneaker! Produktionen blev sat i gang - på de gamle BATA fabrikker i hjertet af Tjekkiet, hvor millioner af sko tidligere var blevet produceret og snart vandt skoen indpas hos de danske badmintonspillere! Efter en periode som "arbejdshest" blev kawasaki sneakeren adopteret af modeverdnen og fra en teknisk sports sneaker blev den mere og mere ungdommens sneaks - den blev hurtigt hot på alle danske diskoteker og gik fra kun at blive produceret i sort og hvid til et utal af glade farver! I 80'erne blev kawasaki sneaks en fast bestanddel i enhver garderobe! Salgstallene var imponerende og budskabet om Kawasaki sneakers blev spredt fra "mund til mund."


I 90'erne blev der mere stille omkring Kawasaki - Jerntæppet faldt, Tjekkoslovakiet blev delt op og de gamle Bata-fabrikker blev lukket ned. Det blev en hård tid - også for Kawasaki Footwear, hvor kun få hardcore miljøer holdt fast i den simple sneaker!

Denne stilhed varede frem til 2003, hvor nye ejere overtog kawasaki brandet og relancerede den gamle kommunistsko som en sand retrosko! De gamle maskiner i Tjekkiet blev fundet frem og støvet af, og med gamle medarbejdere der kendte alt om skoene blev produktionen sat i gang! Kawasaki blev igen en succes og i 2008 blev Kawasaki den mest solgte sneaker i Danmark nogensinde- over 400.000 par! Alle teenagere havde et par eller to!  Et sandt eventyr!

Denne succes blev bemærket udenfor Danmark --- Sverige og Norge fulgte efter og siden voksede Kawasaki sig ud i hele Europa med tilsvarende succes! Ikke blot blandt teenagere som i Danmark men også de 20-30 årige.

Vi udvikler løbende på den klassiske kanvas sneaker, og den findes i dag i mange varianter høje, lave, støvler forskellige såler og et utal af farver og print!

Vi er dedikeret til den klassiske kanvas sneaker med den eventyrlige historie, og vi er overbevist om, at den simple kanvas sneaker med ruskindssnuden igen vil blive en del af gadebilledet i Danmark. :)